Bezlepkové recepty na jídla s masem a bezmasá

Bezlepkové recepty na jídla s masem a bezmasá

Jídla s masem

BROKOLICOVÉ PLACIČKY

Ingredience

500 g brokolice
3 vejce
100 g strouhaného sýra
100 g bezlepkového salámu
1 cibule
sůl
pepř
bezlepková mouka
tuk


 

Postup

Brokolici uvaříme a na jemno nasekáme, přidáme vejce, sýr, salám a cibuli nakrájené na kostičky, sůl, pepř a zahustíme moukou.
Z těstíčka uděláme na pánev malé placičky a smažíme jako bramborák.

 

JÁHLOVÁ MUSAKA

Ingredience

hrnek jáhel, pohanky
500 g mletého masa (ideální je směs vepřového a hovězího masa)
větší cuketa
2 cibule
2 stroužky česneku
koření
lilek ( nemusí být)
olej
sůl

 


 

Postup
Lilek rozkrájíme na kolečka, nasolíme a necháme půl hodiny vypotit, pak opečeme na oleji.
Uvaříme jáhly a pohanku.
Maso dobře opečeme na cibulce, okořeníme + vmícháme utřený česnek.
Opečeme osolené plátky cukety i lilku.
Do vymazaného a vysypaného pekáče ( kukuřičná či pohanková krupice) vložíme vrstvu jáhel, na ni maso smíchané s pohankou, pak opečenou cuketu, zase jáhly ( podle toho jak nám to vyjde), nahoru dáme opečený lilek. Můžeme-li sýr, tak posypeme sýrem.
Zapečeme v troubě cca 20 minut. Příprava trvá dlouho, ale jídlo je vynikající.

 

Bezmasá jídla

BEZLEPKOVÉ BRYNZOVÉ HALUŠKY

Ingredience

Suroviny na halušky :
200 g směsi na Jáhlové těsto Nominal
200 ml vody
2 vejce
Ostatní suroviny:
150-200 g brynzy
150 g slaniny

 

 

 

JÁHLOVÉ NOKY A ŠPENÁTEM A ČERSTVÝM SÝREM

Ingredience

200 g směsi na jáhlové těsto (Nominal),
200 ml mléka,
150 g čerstvého sýru,
1 vejce,
80–100 g tyrolského špeku či pršutu,
100 g čerstvého špenátu,
trocha másla,
sůl a pepř.


 

Pro správný průchod stravy zažívacím traktem bez parazitů využijte Parasic, nebo Wurm-Ex

Chcete být informováni o dalších článcích?
Zůstaňme kamarádi na Facebooku a budou se Vám zobrazovat nové články! https://www.facebook.com/zdravileky.
Nebo stačí dát like! https://www.facebook.com.


 

Postup

Suroviny na halušky promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté prohněteme a protlačíme skrz haluškové sítko do vroucí mírně osolené vody. Vaříme krátce 3-4 minuty. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi.

Servírovat můžeme dvojím způsobem:
1)Horké noky promícháme s teplou brynzou, která se na nich roztopí a na konec polijeme rozškvařenou slaninou.
2)Rozškvařenou slaninu stáhneme z ohně, přidáme brynzu a nakonec vmícháme horké noky.


 

Postup

Na másle opečeme do křupava plátky špeku nakrájené na menší proužky a dáme je stranou. Do prázdné pánve vhodíme posekaný špenát, opepříme, opatrně osolíme a pár minut necháme podusit. Až v závěru přidáme opečený špek a počkáme na noky.
Ze všech surovin umícháme těsto, ze kterého vytvarujeme noky. Vhodíme do mírně osolené vroucí vody a vaříme 3 minuty, dokud nám noky nevyplavou. Dobře okapané noky přidáme do pánve, promícháme se špenátem, posypeme špetkou sýru a podáváme.

Odeslat článek známému   Vytisknout