BEZLEPKOVÉ BRYNZOVÉ HALUŠKY
Ingredience
Suroviny na halušky :
200 g směsi na Jáhlové těsto Nominal
200 ml vody
2 vejce
Ostatní suroviny:
150-200 g brynzy
150 g slaniny
JÁHLOVÉ NOKY A ŠPENÁTEM A ČERSTVÝM SÝREM
Ingredience
200 g směsi na jáhlové těsto (Nominal),
200 ml mléka,
150 g čerstvého sýru,
1 vejce,
80–100 g tyrolského špeku či pršutu,
100 g čerstvého špenátu,
trocha másla,
sůl a pepř.
Pro správný průchod stravy zažívacím traktem bez parazitů využijte Parasic, nebo Wurm-Ex
Chcete být informováni o dalších článcích?
Zůstaňme kamarádi na Facebooku a budou se Vám zobrazovat nové články! https://www.facebook.com/zdravileky.
Nebo stačí dát like! https://www.facebook.com.
|
Postup
Suroviny na halušky promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté prohněteme a protlačíme skrz haluškové sítko do vroucí mírně osolené vody. Vaříme krátce 3-4 minuty. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi.
Servírovat můžeme dvojím způsobem:
1)Horké noky promícháme s teplou brynzou, která se na nich roztopí a na konec polijeme rozškvařenou slaninou.
2)Rozškvařenou slaninu stáhneme z ohně, přidáme brynzu a nakonec vmícháme horké noky.
Postup
Na másle opečeme do křupava plátky špeku nakrájené na menší proužky a dáme je stranou. Do prázdné pánve vhodíme posekaný špenát, opepříme, opatrně osolíme a pár minut necháme podusit. Až v závěru přidáme opečený špek a počkáme na noky.
Ze všech surovin umícháme těsto, ze kterého vytvarujeme noky. Vhodíme do mírně osolené vroucí vody a vaříme 3 minuty, dokud nám noky nevyplavou. Dobře okapané noky přidáme do pánve, promícháme se špenátem, posypeme špetkou sýru a podáváme.
|